Bremseskiver og bremseklosser

Bremser i god stand er avgjørende for din og andres sikkerhet. De er utsatt for mye slitasje – spesielt bremseklossene, som presses mot bremseskivene når du bremser.

Bestill time på et av våre bilverksteder, så sjekker vi tilstanden til bremsene dine for å sikre både din og andres sikkerhet.

Bestill time

Bremser i god stand er avgjørende for din og andres sikkerhet.

Bremsene er utsatt for mye slitasje – spesielt bremseklossene, som presses mot bremseskivene hver gang du bremser.

Bremsene kontrolleres ved vanlig service, men merker du skramling eller skraping når du bremser, bør du ta bilen inn til verkstedet for en sjekk.

Våre mekanikere kan hjelpe både med bremsetest og feilsøking. Alt etter behov, sørger vi for å skifte ut eller reparere bremseklosser, bremseskiver, evt. bremsesko, eller parkeringsbrems.

Skifte bremseklosser og bremseskiver foran

Bilens bremseskiver varer lenger enn bremseklossene. De slipes litt ned hver gang du bremser, men må ikke slipes ned for mye. Noen biler har en indikator som forteller deg når det er på tide å bytte bremseklosser.

Våre mekanikere står klare til å hjelpe deg dersom bilen din trenger nye bremser. For å sikre at bilen din bremser jevnt, bytter vi alltid på begge sider.

Skifte Bremseskiver og bremseklosser bak

Dersom bremsene fikk en mangelmerknad på EU-kontrollen eller bakbremsene skraper når du bremser, er det på tide med et verkstedbesøk.

Bestill time på et av våre bilverksteder, så sjekker vi tilstanden til bremsene dine for å sikre både din og andres sikkerhet. Du kan ikke og vil ikke være uten fungerende bremser.

Skifte Bremsesko bak

Noen ganger være vanskelig å vite om om bilen din har bremsesko eller bremseklosser, skivebremser eller bremsetromler.

En tommelfingerregel er at mindre biler og noen elbiler har bremsesko og bremsetromler, men fordi bremsesko er skjult, kan det være vanskelig å vurdere tilstanden.

Kontakt ditt nærmeste MECA bilverksted, de kan raskt identifisere bremsedelene til bilen din ved hjelp av skiltnummeret ditt.

Hvor mye koster det å skifte bremseklosser og bremseskiver?

Prisen å skifte  bremsedeler, enten det er bremseskiver eller bremseklosser vil varierer i forhold til bilmerke, hvor i landet du befinner deg og hvilket bilverksted du velger.

trommelbrems med bremsesko

Oransje elbil lades

Bremser – Elbil

Rust på bremseskivene er en stor utfordring på Elbiler og en av de vanligste manglene på en EU-kontroll.

Elbiler er kjent for sin miljøvennlige drift og lave drivstofforbruk, takket være sin evne til å regenerere energi når de bremser, men når bremsene ikke brukes regelmessig, øker faren for rustoppbygging på bremseskivene, noe som igjen kan føre til økt slitasje og svekket bremsekraft.

Bestill Bremseservice på ditt nærmeste MECA Elbilverksted i dag, for å sikre at din elbil har pålitelige bremser som gir god sikkerhet og ytelse.

Bremseskive

Les også: 

Slik tar du bedre vare på bremsene dine

Bremseskiver som ruster er et økende problem for norske bileiere. Særlig om vinteren utsattes bremsene for ekstra påkjenninger, blant annet på grunn av veisaltet. Elbilene er ekstra utsatt på grunn av regenerering og enpedals-kjøring.