Pris Bilservice

Prisen på en bilservice kan variere avhengig av kilometerstand på bilen, beliggenhet og valgt bilverksted.

Bestill time

Hva koster en service?

Det er vanskelig å anslå en konkret pris på bilservice, da det varierer i forhold til bl.a. kilometerstand, hvor i landet du bor, hvilket bilverksted du velger å ta servicen på, deler som eventuelt må byttes og hvilken service du skal ta.

For å få en konkret pris på Service til din bil, ta kontakt med vår online bookingtelefon på 06322 eller finn ditt nærmeste MECA bilverksted selv og be om pris. Våre erfarne mekanikere står klare til å sikre at din bil er trygg og klar for veien.

Våre erfarne mekanikere står klare til å sikre at din bil er trygg og klar for veien.

Husk: Bilens garantier gjelder fremdeles når du har tatt service hos et MECA-bilverksted.

Bestiller MECA veihjelp med QR kode

Ett års MECA veihjelp inkludert

Når du gjennomfører service på bilen hos et MECA-bilverksted er ett års MECA Veihjelp inkludert. Da kan du være trygg på at dersom du er uheldig og får et stopp, så kommer vi og hjelper deg. Vi frakter både deg og bilen din til nærmeste bilverksted – uten kostnad!

Med MECA Veihjelp får du hjelp hele døgnet – alle dager.

Noen vanlige spørsmål om bilservice

Hvor ofte bør bilen ha service?

Bilen bør minst ha service en gang pr. år. Bilen har også faste serviceintervaller etter hvor langt den har kjørt. Disse finner du i bilens servicehåndbok, eller kom innom så hjelper vi deg.

Hva utføres på en service?

Bilprodusenten har fastsatt retningslinjer for hver service, og i MECA følger vi alltid bilprodusentens retningslinjer. Hver bil har sine retningslinjer, og vi sørger for at du får den servicen som er riktig for din bil ved hvert serviceintervall. Etter servicen får du en liste over hva som er utført på bilen.

I tillegg gir vi deg 12 måneders MECA Veihjelp – helt uten egenandel! Og når det nærmer seg ett år siden forrige service, vil vi sende deg et påminnelse om at det er på tide….:

Hvorfor skal jeg ta service på bilen?

Det er viktig å ta service på bilen regelmessig for å sikre at den fungerer optimalt og for å forebygge eventuelle problemer som kan oppstå. Regelmessig service kan bidra til å forlenge levetiden på bilen, redusere risikoen for uforutsette reparasjoner og sikre sikkerheten for både deg og andre trafikanter. Å følge serviceintervallene som er anbefalt av produsenten kan også bidra til å opprettholde bilens verdi og sikre en god kjøreopplevelse. Så det er viktig å ta service på bilen for å opprettholde dens ytelse, sikkerhet og verdi.

Hvordan vet jeg når det er klart for service på min bil?

Her er noen vanlige indikatorer på når det kan være på tide med service på bilen din:

  • Kilometertelleren: Mange biler har en serviceindikator som vil lyse opp på instrumentpanelet når det er på tide med service. Dette kan være basert på antall kilometer kjørt siden forrige service.
  • Tidsintervaller: Selv om du kanskje ikke har kjørt mye med bilen din, kan det likevel være viktig å få utført regelmessig service basert på tidsintervaller. Sjekk bilens servicehefte eller sjekk med bilprodusentens anbefalinger for serviceintervaller.
  • Uvanlige lyder eller symptomer: Hvis bilen din begynner å lage rare lyder, opplever vibrasjoner eller har andre uvanlige symptomer, kan det være et tegn på at det er på tide å få sjekket bilen grundig.
  • Lekkasje eller væskenivå: Sjekk jevnlig væskenivåene i bilen din, inkludert olje, kjølevæske, bremsevæske og servovæske. Hvis du oppdager lekkasjer eller at væskenivåene synker raskt, kan det være et tegn på at det er på tide med service.
  • Tung styring eller dårlig bremseevne: Hvis du merker at bilen din har tung styring eller dårlig bremseevne, kan det være et tegn på at bremser, styringssystem eller andre deler av bilen trenger service.

 

Husk at det er viktig å følge bilprodusentens anbefalinger for serviceintervaller for å sikre at bilen din forblir i god stand og for å unngå potensielle kostbare reparasjoner på sikt.

Kan jeg utføre service på egen bil?

Det er fullt mulig å utføre noen enkle ting på din egen bil dersom du har kunnskap og riktig verktøy. Det er imidlertid viktig å være forsiktig, da feilbehandling kan føre til alvorlige problemer og skader på bilen. Om du er usikker på om du har kompetanse til å utføre service på egen hånd, kan det være lurt å oppsøke et profesjonelt bilverksted for å unngå potensielle feil og problemer.

Elbil koblet til lader hjemme

Elbil service

Elbiler trenger også regelmessig service. Det reduserer risikoen for at noe går i stykker, samtidig som det sikrer at eventuell nybilgaranti fortsatt gjelder. Hvor ofte bilen trenger service er avhengig av bilprodusentens anbefaling – se i bilens instruksjonsbok for hva som gjelder akkurat din elbil.

Dette er inkludert:

  • Service i henhold til bilprodusentens spesifikasjoner.
  • Oppdatert servicebok med stempel når jobben er utført
  • 12 måneder MECA Veihjelp uten egenandel. F.eks. hvis du går tom for strøm eller dersom du punkterer, hjelper vi deg på plass, eller frakter bilen til nærmeste bilverksted.