Bytte startbatteri

Bilen din trenger et fungerende startbatteri for å starte trygt hver dag, spesielt når det er kaldt ute. Det kan være mange årsaker til at bilen ikke starter, og den mest vanlige er at batteriet må byttes

Bestill time

Bytte startbatteri

Det er mange ting som kan være galt når bilen ikke starter. Først og fremt batteriet, men også startmotor, dynamo som lader batteriet under kjøring, er vanlige byttedeler.

Dersom du merker at bilen har blitt vanskeligere å starte, er det som oftest startbatteriet som må byttes. Vi vet hvilken type batteri akkurat din bil trenger.  Vi bytter uten å skade elektronikk i bilen, og kan om nødvendig kode elektroniske komponenter på nytt. Dessuten sørger vi for deponering av gammelt batteri på forsvarlig og lovbestemt måte.

Dette er inkludert:

  • Bytte av bilbatteri
  • Kontroll av ladesystem
  • Koding av batteriet

Bytte startbatteri i bilen

Hva koster det å bytte startbatteri?

Prisen på å bytte startbatteriet på en bil kan variere avhengig av hvilken bil du har, hvilket batteri du trenger, hvor i landet du bor og valg av bilverksted.

Batteritest

Lyser batterilampen i dashboardet ditt eller hører du en tikkelyd når du starter?
Da anbefaler vi at du bestiller test av batteriet og bilens ladesystem hos ett av våre bilverksteder før batteriet går helt tomt.

Noen vanlige spørsmål om startbatteri

Hvordan vet jeg at startbatteriet må byttes?

Dersom Batterilampen i dashboardet lyser, du hører en tikkelyd når du starter bilen eller merker at bilen har blitt vanskeligere å starte, da er det som oftest lurt å bytte startbatteri.

Hvor lenge varer et Startbatteri?

Hvor lenge et startbatteri varer avhenger av flere faktorer, som værforhold, lite bruk og korte kjøreturer, vedlikeholdslading og rengjøring av batteriet. Men levetiden varierer også ut fra biltype og batteritype.
Blybatterier, som brukes i de fleste kjøretøy som går på fossilt brennstoff kan holde 5 – 7 år, mens Litiumionbatterier, som brukes i Elbiler og Hybridbiler, har en forventet levetid på 10 – 15 år.