Batteriskift bil

Bilen din trenger et fungerende bilbatteri for å starte trygt hver dag, spesielt når det er kaldt ute. Det kan være mange årsaker til at bilen ikke starter, og den mest vanlige er at batteriet må byttes

Bestill time

Bytte bilbatteri

Det er mange ting som kan være galt når bilen ikke starter. Først og fremt batteriet, men også startmotor og dynamo som lader batteriet under kjøring, er vanlige byttedeler.

Dersom du merker at bilen har blitt vanskeligere å starte, er det som oftest startbatteriet som må byttes. Vi vet hvilken type bilbatteri akkurat din bil trenger.  Vi bytter startbatteri uten å skade elektronikk i bilen, og kan om nødvendig kode elektroniske komponenter på nytt. Dessuten sørger vi for deponering av gammelt bilbatteri på en forsvarlig og lovbestemt måte.

Dette er inkludert:

  • Bytte av bilbatteri
  • Kontroll av ladesystem
  • Koding av startbatteriet

Bytte startbatteri i bilen

Hva koster det å bytte bilbatteri?

Prisen på å bytte startbatteriet på en bil kan variere avhengig av hvilken bil du har, hvilket bilbatteri du trenger, hvor i landet du bor og valg av bilverksted.

Batteritest

Lyser batterilampen i dashboardet ditt eller hører du en tikkelyd når du starter?
Da anbefaler vi at du bestiller test av bilbatteriet og bilens ladesystem hos ett av våre bilverksteder før startbatteriet går helt tomt.

Noen vanlige spørsmål om bilbatteri

Hvordan vet jeg at startbatteriet må byttes?

Dersom Batterilampen i dashboardet lyser, du hører en tikkelyd når du starter bilen eller merker at bilen har blitt vanskeligere å starte, da er det som oftest lurt å bytte startbatteri.

Hvor lenge varer et Bilbatteri?

Hvor lenge et startbatteri varer avhenger av flere faktorer, som værforhold, lite bruk og korte kjøreturer, vedlikeholdslading og rengjøring av bilbatteriet. Men levetiden varierer også ut fra biltype og batteritype.
Blybatterier, som brukes i de fleste kjøretøy som går på fossilt brennstoff kan holde 5 – 7 år, mens Litiumionbatterier, som brukes i Elbiler og Hybridbiler, har en forventet levetid på 10 – 15 år.